Kata Bijak Motivasi Cinta Penuh Makna

Advertisement
Informasi terbaru Kata Bijak Motivasi Cinta Penuh Makna Bulan
Kata Bijak Motivasi Cinta – Setelah kemarin saya memberikan Kata kata Mutiara Cinta Dan Kata Kata Romantis untuk pacar, kali ini saya akan share tentang Kata Motivasi Cinta. Kata yang akan saya sampaikan disini akan sangat meotivasi anda dalam hal percintaan dan juga di dalam kata tersebut ada sebuah kata bijak yang sangat bermakna.

Kata Bijak Motivasi Cinta ini merupakan Kata Motivasi penuh makna dan juga merupakan kata motivasi dalam kehidupan. Tidak sabar untuk membacanya? Silahkan simak kata kata tersebut dibawah ini :
Kata Bijak Motivasi Cinta
Gambar Kata Bijak Motivasi Cinta
 • Cinta tidak pernah meminta, ia senantiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian akan membawa kepada kemusnahan.
 • Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu Coba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.
 • Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya.
 • Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada tiap-tiap diri manusia, ia laksana setitis embun yang turun dari langit,bersih dan suci. Cuma tanahnyalah yang berlain-lainan menerimanya. Jika ia jatuh ke tanah yang tandus,tumbuhlah oleh kerana embun itu kedurjanaan, kedustaan, penipu, langkah serong dan lain-lain perkara yang tercela. Tetapi jika ia jatuh kepada tanah yang subur,di sana akan tumbuh kesuciaan hati, keikhlasan, setia budi pekerti yang tinggi dan lain-lain perangai yang terpuji.
 • Kata-kata cinta yang lahir hanya sekadar di bibir dan bukannya di hati mampu melumatkan seluruh jiwa raga, manakala kata-kata cinta yang lahir dari hati yang ikhlas mampu untuk mengubati segala luka di hati orang yang mendengarnya.
 • Jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.
 • Kamu tidak pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu,dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya
 • Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.
 • Cara terbaik menghukum orang yang telah melakukan kesalahan terhadap kita ialah dengan berbuat baik kepadanya.
 • Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu.
 • Anda akan mempunyai banyak teman jika anda meminati mereka dan bukannya coba membuat mereka meminati anda
 • Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya.
 • Kesempatan yang kecil seringkali merupakan permulaan kepada usaha yang besar.
 • Jadilah cahaya suram yang kekal abadi sinarannya dan elakkan daripada menjadi cahaya terang yang bersifat seketika cuma.
 • Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.
Kata Bijak Motivasi Cinta ini mempunyai makna tersendiri dari setiap kata – kata, Apakah tahu makna dari semua kata – kata tersebut? Kalau belum tahu silahkan berkomentar di kotak komentar yang telah di sediakan. Insaalah saya akan menjawabnya.


Related Keywords :

Terima kasih telah membaca artikel Kata Bijak Motivasi Cinta Penuh Makna Update , semoga artikelnya sangat bermanfaat bagi semuanya. Baca juga artikel terbaru tentang Newer Post
Kata Bijak Motivasi Cinta Penuh Makna Reviewed by WebHarga.com on 4:52 PM Rating: 4.5